BIOGRAFIJA

Rođen 09.02.1992. godine u Laćarku, malom mestu u Vojvodini, Srbija. Sa 7 godina počeo je da trenira džudo u lokalnom klubu, džudo klub „LSK Laćarak“. Tu je trenirao do svoje 15. godine, kada je upisao srednju školu u Beogradu, i zatim nastavio da trenira u džudo klubu „Crvena Zvezda“ naredne tri godine.

Tokom džudo karijere, 10 puta je bio prvak države, prvak Balkana i vice šampion Balkana. Takodje je bio proglašen i za najboljeg sportistu sportskog društva Crvena Zvezda.

U trenutku osvajanja državne medalje za juniore i mlađe seniore, prestaje sa džudo karijerom, i od tada počinje njegova profesionalna MMA karijera, koju započinje prvom profesionalnom pobedom u Beogradu, u organizaciji „Tesla Fighting Championship 3“. Nakon toga, pobeđuje u naredna četiri meča, a zatim doživljava poraz u Češkoj protiv Jirija Prochazka, što je ujedno i njegov jedini poraz u dosadašnjoj karijeri. U narednih 7 borbi ređa samo pobede i to u jednoj od najboljih Evropskih organizacija FFC (Final Fight Championship).

U istoj organizaciji, 2016. godine postaje šampion u teškoj kategoriji u meču sa čuvenim Dionom Staringom, protiv koga je krajem iste godine branio pojas i potvrdio titulu. Početkom 2017. godine, napušta FFC (Final Fight Championship). Polovinom 2017. godine radi svoj 13. meč u Beogradu pred svojom publikom, u kom pobeđuje nokautom odličnog Tomasz Czerwinskog protivnika od 130kg za samo 30 sekundi. Krajem iste godine, potpisao je ugovor za najprestižniju i najelitniju MMA organizaciju na planeti ka kojoj teže svi borci, a samo retki imaju privilegiju da se tamo oprobaju UFC (Ultimat Fighting Championship).

Njegova MMA karijera traje 5 već godina.